Calderdale Labradoodles

Wie zijn wij?

Wij zijn Achim en Dominique en samen met onze dochters Charlize en Eva we wonen in het mooie Eijsden.

Sinds kort zijn we begonnen met het fokken van Labradoodles.

Zowel Achim als Dominique zijn met honden opgegroeid.

Op 21-jarige leeftijd kreeg Dominique helaas een contactallergie voor honden dat zich uitte in zware uitslag op de handen. Honden waren dus helaas geen optie meer tot de op een dag bij de fietsenwinkel in de buurt een schattige labradoodle ontmoette waar we beide direct helemaal weg van waren.

We hadden de naam Labradoodle wel vaker gehoord, maar dat was het dan ook. De eigenares vertelde over de antiallergische kwaliteiten van de honden en Dominique nam de proef op de som en aaide de Labradoodle uitgebreid. Tot onze verbazing kwam er geen allergische reactie de dagen erna. We zijn ons toen gaan inlezen in het ras en de rasvereniging.

We besloten om een Labradoodle aan ons gezin toe te voegen. Na een lange zoektocht vonden we onze Teddy James. We waren zo hoteldebotel van Teddy dat we gelijk besloten dat een maatje voor Teddy heel leuk zou zijn. Zo kregen we Emma Rose erbij, ook weer zo’n ontzettende lieverd.

Teddy en Emma waren vanaf de eerste blik dikke maatjes, omdat het zo goed klikt en het zo een mooi stel is zijn we gaan denken over een nestje pups van hun, omdat Dominique ervaring heeft met fokken en bevallingen bij meerdere diersoorten.

We hebben ons niet aangesloten bij de ALAEU omdat we het niet eens zijn met hun verplichte castratie beleid. Wel zijn we als fokker aangesloten bij De FGH en fokken via het fokreglement van de FGH.

Meer informatie op https://www.fairpups.eu

Onze honden zijn getest op:

  • Heupdysplasie
  • Elleboogdysplasie
  • PRA/PRCD
  • Exercise-induced collapse in Labradors
  • Improper coat
  • Von Willebrand factor
  • Degenerative Myelopaty
  • Patella Luxatie
  • ECVO

Ze zijn nog op veel meer erfelijke ziektes getest die niet verplicht zijn door middel van DNA-testen.

Alle testen zijn bij ons in te zien.

De pups krijgen een FGH stamboom en DNA afstammingsbewijs, pup infoboekje, FGH folder, QA certificaat , Koopcontract en een puppypakket mee.

 

🏠 Bisschop Eraclesplein 14, 6245 HK Eijsden

 Calderdale Labradoodles