Dag 61

Dag 61

Gisterenavond voor dat we gingen slapen was Emma nog heel rustig en de temperatuur was 37,9 graden, de daling had zich niet door gezet. Ik heb de camera aangezet en ben naar bed gegaan.

Precies om 04:00 uur hoor ik via de camera een hoop kabaal en zit meteen rechtop in bed, en ja hoor op de camerabeelden zie ik dat Emma haar bench aan het herinrichten is. Waarom haar bench en niet de werpkist? 😁 Waarschijnlijk omdat de bench toch haar plekje is. Ze kan zich overal liggen maar ze kiest toch altijd steevast voor haar bench.

Ik ben natuurlijk gelijk naar beneden gegaan en toen ze mij zag stopte ze met graven en kwam bij me zitten om even lekker te knuffelen.

We zijn nog even de tuin ingelopen voor een plasje en daarna heeft ze nog even bij me gezeten.  Vervolgens  is ze weer gaan slapen. Ik ben om 05:30 uur maar weer naar boven gegaan aangezien ze heel rustig was om proberen nog wat slaap te pakken.

Dat ging nog niet zo makkelijk want bij ieder geluidje vlogen mijn ogen weer open. Toen ik eindelijk een beetje begon te doezelen, stond om 05:45 uur mijn jongste dochter aan het bed met de mededeling dat ze wakker was en naar beneden wilde.

Ik ben met haar naar beneden gegaan en heb haar een boterham gesmeerd. Emma lag lekker in de woonkamer te slapen en Teddy lag nog in zijn bench te slapen.
Dochterlief zat op de bank een filmpje te kijken en ik besloot naar boven te gaan en proberen nog een half uurtje slaap te pakken.

Ik was nog niet boven toen ik dochterlief hoorde roepen dat Teddy zijn bench onder gespuugd had. Dus weer naar beneden en de bench schoongemaakt, daarna zijn bench kussen in het wasmachine gedaan.

Weer naar boven om toch een poging te wagen.
Ik lig net 5 minuten in bed hoor ik dochterlief roepen dat er een plas uit Emma is gekomen.

Gelijk na beneden gerend en ja hoor, een hele plas in de keuken. Helder vocht met kleine witte vlokjes. Helemaal geurloos.

Ik ben een beetje verbouwereerd omdat ik wel ervaring heb met groen vruchtwater en dat betekend dat er meestal binnen een uur een pup is, maar Emma is de rust zelve.

Ik besluit me snel aan te kleden en de dierenarts van dienst te bellen aangezien het weekend is. Na het aankleden besef ik dat ik Emma haar temperatuur nog niet gemeten heb en dat doe ik dan gelijk. Hij is 37,2 graden. Een daling van 0.7 graden sinds de laatste meting. Dit zou wel eens de daling kunnen zijn.

Ik bel gelijk de dierenarts en vertel haar alles wat er gebeurd is en ze vraagt of ik de vruchtblaas heb gezien. Uitgelegd dat ik er op dat moment niet bij was maar dat bij Emma alles rond de vulva nog soepel aanvoelt. De dierenarts geeft aan dat de bevalling inderdaad begonnen is maar dat het toch zeker 24 uur kan duren. Ze adviseert mij gewoon af te wachten en geeft aan dat ik altijd mag bellen.

Hierna blijft het de hele dag eigenlijk status quo. Emma is nog steeds de rust zelve. De temperatuur is wel aan het stijgen. Om 19:00 uur was hij 38.0 graden. ( het is op dit moment 20:00 uur) Ze hijgt nu heel af en toe maar niet constant.

Het gaat dus een spannende nacht worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *