Dag 56. De laatste loodjes

Dag 56. De laatste loodjes

Ondertussen zitten we vandaag alweer op dag 56. De laatste loodjes wegen het zwaarst en dat is goed aan Emma te merken.

We zien haar buik iedere dag groeien en haar buik is nu van zo een grote omvang dat het niet meer comfortabel voor haar is. Af en toe heeft ze zelfs moeite met opstaan.

De pups zijn zeer actief en heel goed te voelen als je een hand op Emma haar buik legt. Ook zie je de buik bewegen als ze draaien of schoppen in haar buik. Het is fantastisch om te voelen en te zien.

Op dag 51 zijn we bij de dierenarts geweest voor een röntgenfoto. Na 3 maal een foto gemaakt te hebben was het nog steeds niet goed te zien.Er waren 6 pupjes heel goed te zien en er was twijfel of ze nu wel of niet een 7 en een 8ste pup te zien was. Er werd mij aangeboden om het twee dagen voor de uitgerekende datum nog een foto te laten maken omdat er dan misschien meer te zien was, doordat de beenderen dan al meer uitgehard zouden zijn. Ik heb gezegd dat ik mij wel laat verrassen door het aantal pups bij de bevalling zelf.

Langzaam aan naderen we de uitgerekende datum en er is een grote kans dat Emma voor deze dag zal bevallen. Omdat er redelijk veel pups zijn zal er steeds meer ruimte gebrek komen waardoor de pups eerder in foetale nood komen, waardoor de bevalling vanzelf wordt opgestart.

Echter hopen we dat ze nog minimaal tot en met woensdag lekker in de buik blijven zitten, want de pups zijn pas vanaf dag 57 levensvatbaar.

Tot nu toe is alles lekker rustig. Emma eet goed en rust heel veel. Wel wilt ze constant nu bij mij in de buurt zijn. Waar ik ga, gaat Emma.

Om af te sluiten zijn hier beneden nog foto’s van Emma met haar heerlijk rond buikje, en een filmpje waar als je goed kijkt een pupje tussen de ademhalingen van Emma in, ziet bewegen.

 

 

 

 

 

Emma is er klaar mee

Bewegend pupje in de buik