Dag 4+5

Dag 4+5

Ik weet het, ik val in herhaling, maar de pups blijven het gewoon super goed doen. Geloof me, dat is niet altijd vanzelf sprekend.

Adam (blauw) zijn gewicht was gisterenmorgen 558 gram en gisterenavond zat hij op 592 gram.

Vanmorgen was zijn gewicht 622 gram. Nog 34 gram en hij heeft in korte tijd zijn gewicht verdubbeld. Meestal is dat punt tussen de 8 en 10e dag na de geboorte.

Byron (rood) zijn gewicht was gisterenmorgen 688 gram en gisteravond zat hij op 720 gram. Vanmorgen was dit 756 gram  Hij heeft dus nog 124 gram te gaan.

Emma is nog altijd de zorgzame moeder, ik mag de pups aaien maar ze oppakken is echt nog een no-go! Dan begint ze zenuwachtig te worden en te piepen. Maar ja ik zal de kleintjes toch echt moeten oppakken om te wegen.

Ook moet ik de heren hun nageltjes gaan knippen, ze zijn nu erg scherp. Bij het drinken masseren de “zakjes” om de tepel met hun pootjes echter nu de nageltjes zo scherp zijn is dit niet meer prettig voor Emma en ze heeft ook al striemen van de nageltjes.

Manlief gaat vanmiddag proberen Emma mee te lokken voor een korte wandeling zodat ik in alle rust de nageltjes kan knippen en stiekem ook even met ze kan knuffelen. De eerste dagen wilde ze echt niet bij de werpkist weg en was het heel snel een plasje en poepje in de tuin en terug de kist in.

Sinds gisteren zien we dat ze toch meer buiten de kist ligt, ze gaat alleen terug om te voeden. Ik denk dan ook dat ze vanmiddag gewillig mee gaat om een ommetje te maken en haar hoofd even leeg te maken.

Verder valt het me wel op dat Emma weinig eet, ze eet echt met lange tanden. Ik ga zometeen even wat pakjes Rodi pens en hart halen, dat heeft ze graag. Als ik haar morgens haar calcium tabletten moet geven dan wikkel ik deze in een lapje cervelaatworst en dat is ook hap, slik ,weg.

Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat mij honden echt lastige eters zijn. Eerst voerde ik altijd KVV  ( kant en klaar vers vlees). Ik had echt alle smaken, van rund, pens, wild, vis, noem het maar op. Ik wisselde ook mooi iedere dag af, maar na een paar maanden weigerde ze het vlees.

Na wikken en wegen toch overgestapt op een brok. Eerst op de Renske, maar ook dat was geen succes. Daarna de Acana red classic geprobeerd en dat was een succes. Deze hebben ze echt heel graag. Logischerwijs bij de dracht van Emma overgestapt op Acana Heritage Puppy en Junior en dat ging er nog beter in. Zo goed dat Teddy zelfs er alles aan doet om stiekem een brokje mee te pikken.

De pups zullen dus ook afgespeeld worden op Acana Heritage Puppy en Junior. Deze zitten ook in het puppy pakket dat de baasjes meekrijgen. Het is aan de nieuwe baasjes of ze hiermee willen doorgaan of willen overstappen naar een ander merk. Wij zullen ze hier natuurlijk ook in begeleiden hoe ze dit stap voor stap kunnen doen.

En ja het puppy pakket, wat is dat toch altijd een feest om samen te stellen. Ik weet dat ik natuurlijk niet te veel moet verklappen, maar heb vandaag de super schattige halsbandjes en looplijntjes binnen gekregen voor de eerste periode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *