Het laatste nieuws

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws. Het is officieel! Adam heet vanaf nu Charlie. Charlie heeft zijn gouden mandje gevonden bij een super leuk en warm gezin. Dat betekend dat Byron nu alleen maar beschikbaar is.

Wat Byron betreft, afgelopen weekend voelt ik een klein zacht buitje op zijn buik met het op te tillen. Er naar gekeken en zag gelijk een kleine navelbreuk. Waarschijnlijk een delayed closure.

Ik kon hem heel makkelijk terug masseren omdat alles heel soepel is. Ik heb er foto’s van gemaakt en gemaild naar de dierenarts. Die dacht aan hetzelfde als ik, omdat hij bij de nestconsole ook al zag dat Emma Byron heel erg kort afgenaveld had, maar dacht dat het het niet te kort was. De dierenarts gaf aan dat hij er komende woensdag naar zou kijken al de pups ingeënt en gechipt worden.

Maar wat is nu precies een navelbreuk??

Een veel voorkomend type navelbreuk word veroorzaakt een zwakke plek in de buikwand, in dit geval is de navelbreuk aangeboren en erfelijk. Deze kunnen meestal ook heel groot zijn waardoor als het ware een deel van de darmen door de breuk.

Dan heb je nog de delayed closure. De oorzaak hiervan is dat er teveel omentum (vetrijk buikvlies dat de darmen, maag en lever bedekt). Het momentum zakt dus in de navelring wanneer die zich aan het sluiten is. De delayed closure sluit zich na verloop van tijd toch waar meestal wel een bultje vet onder de huid zichtbaar en voelbaar is.

 

Delayed closure kan dus geen kwaad en de hond heeft er totaal geen last van. Zoals ik al zei, zal de dierenarts er woensdag naar kijken. Ik wil wel even meegeven voor de mensen die geïnteresseerd zijn in Byron, dat als een operatie nodig zou zijn omdat het geen delayed closure zou zijn, wij hiervan de kosten op ons nemen.

Ben je geïnteresseerd in deze knapperd, schroom dan niet om contact op te nemen en vragen te stellen.

Voor meer informatie over een delayed closure klik hier

Byron
Byron
Byron
Byron