6 weken vaccinatie en enting

6 weken vaccinatie en enting

Vandaag was het dan zover. Onze boefjes zijn 6 weken oud. Tijd voor een bezoekje aan de dierenarts voor de vaccinatie, enting en gezondheidscontrole.

Het was voor hun pas de tweede keer in de auto. De eerste keer waren ze pas twee weken oud en waren hun oogjes nog dicht.

Ze vonden het op het begin een beetje eng maar dat was al snel voorbij.

Aangekomen bij de dierenarts moesten we nog enkele meters lopen, dus voor hun ook de eerste keer aan een lijn lopen. Dit ging redelijk goed. Eerst hollen ze achter mama aan om vervolgens te gaan zitten en beginnen te piepen. Charlie wat erger dan Byron. Er kwamen natuurlijk auto’s langs gereden en dat was op het begin wel een beetje eng.

Bij de dierenarts in de wachtkamer was Byron heel relaxed en wilde met een andere pup die in de wachtkamer zat spelen. Charlie vond het maar helemaal niks en heeft luidkeels zitten piepen en blaffen totdat we de behandelkamer binnenkwamen.

Charlie was als eerste aan de beurt. Op de tafel was hij vrij rustig. Het hartje en longetjes werden gecontroleerd en waren helemaal in orde, net zoals de oortjes, oogjes, gebit, knietjes en ellebogen. De testikels waren ook beide aanwezig. Hierna kreeg Charlie de puppy enting en de chip. Hij kreeg van te voren een lekker snoepje van de dierenarts en heeft niks van het enten en chippen meegekregen.

Toen was het de beurt aan Byron. Als eerste heeft de dierenarts het navelbreukje nagekeken. Die was inderdaad maar heel klein (3mm). Het advies van de dierenarts was dan ook om er niks aan te doen omdat het inderdaad een delayed closure was en gewoon gaat dichtgroeien. Alleen dagelijks even masseren. Ook bij Byron was de rest van de gezondheidscontrole ook helemaal goed. Net zoals Charlie kreeg Byron een snoepje om hem af te leiden maar dat werkt niet. Hij piepte dan ook wel even bij het chippen, maar dat was gelukkig snel voorbij.

Ik kreeg nog een compliment van de dierenarts dat het prachtige pups waren en perfect op gewicht waren. Nou dat is altijd fijn om te horen.

Ze kregen bij de dierenarts ook nog een klein puppypakketje mee voor hun toekomstige baasjes. Hoe leuk is dat dan!

De terugweg was heel rustig aangezien de heren helemaal uitgeteld lagen te slapen.

Eenmaal thuis gekomen hebben ze nog gegeten en zijn ze weer gaan slapen. Bij wakker worden heb ik ze ontwormd en de rest van de dag was het alleen maar spelen en slapen.

Nu kunnen we eindelijk beginnen met de socialisatie buitens huis.🎉

 

Lekker slapen
Byron in de wachtkamer
Charlie in de wachtkamer
Charlie en Byron in de wachtkamer