Het aftellen is begonnen voor de baasjes

Het aftellen is begonnen voor de baasjes

Het aftellen is begonnen voor de baasjes van Charlie en Finn. Finn verhuisd komende donderdag naar zijn lieve baasjes en grote zus Zoë. Charlie verhuisd de maandag erna naar een heel liet en warm gezin.

De afgelopen dagen zijn we veel bezig geweest met de socialisatie. We zijn donderdag bij ons naar het winkelcentrum geweest, waar ook nog eens markt was. We zijn eerst op het terras gaan zitten om een kop koffie te drinken.

Het was behoorlijk druk op het terras en de pups konden daar goed wennen aan de geluiden en geuren. Finn vond het helemaal geweldig en ging al snel op onderzoek uit en spelen met het meisje aan het tafeltje naast ons.

Charlie vond het op het begin maar niets en wilde persé op mijn schoot zitten. Naar een minuut of vijf begon hij echter ook nieuwsgierig te worden en wilde hij ook gaan verkennen. Af en toe piepte hij wel maar het viel goed mee.

Na de kop koffie zijn we de markt opgelopen met de pups op de arm zodat ze niet onder de voet werden gelopen. Na het rondje markt, weer lekker naar huis slapen.

S’avonds waren we bij mijn schoonbroer en schoonzus uitgenodigd om te komen eten want ze hadden de pizzaoven in de tuin weer leven ingeblazen. De pups hebben zich super geamuseerd en vrolijk de hele tuin verkend. Mijn hele schoonfamilie was er dus weer veel mensen en dat ging super goed.

Beide lekker relaxen onder de tafel op het terras

 

Vrijdag was de dag van de DNA afname en nestcontrole. Peter en Marika van de FGH woonde het dichtst bij ons in de buurt en namen de honneurs waar. Het was echt een hele gezellige middag. Het waren super lieve en warme mensen en fokken zelf ook. Dus we hebben ook heel veel bruikbare tips gekregen.

Eerst werden ons de mappen voor de nieuwe baasjes overhandigd. Hierin zitten het quality approved certificaat, koopcontract, boekje met pupinfo, boekje met informatie over de FGH en het registratieformulier van de pup.

QA certificaat
QA certificaat

 

Hierna kregen wij de FGH stambomen van Teddy en Emma.

Toen was het tijd voor de DNA afname. Zowel bij de pups als bij Teddy en Emma werd er DNA afgenomen. Dit ging allemaal snel en gemakkelijk, natuur werden ook de chipnummers van de honden uitgelezen. Daarna nog even gezellig gekletst.

Toen was het even snel eten want het was ondertussen 18:00 uur en om 19:00 uur zou het toekomstige baasje Finn nog even met haar moeder met Finn komen knuffelen. Ook dit was weer heel leuk en gezellig en voor mij nogmaals een bevestiging dat Finn echt heel goed terecht komt.

Daarna was het nog even tijd voor de het socialisatie deel met “vreemde honden”. Wij kennen de honden en de baasjes natuurlijk en Emma en Teddy ook, maar de pups niet.

Mijn man wachten samen met Teddy en Emma, de 3 andere honden en hun baasjes op een afgesloten terrein. Daar hebben de honden even wat energie kwijt kunnen raken. Daarna ben ik met Charlie en Finn het terrein op gegaan.

Nou dat was gelijk een feest! Ik heb Charlie ook niet meer horen piepen. Hij en Finn waren helemaal in hun element met de andere honden.

Na 2 minuten waren ze de beste maatjes met de “vreemde honden”. Echt heel leuk om te zien.Ik was er zo van aan het genieten dat ik weer helemaal ben vergeten foto’s en filmpjes te maken. Na een kwartiertje gespeeld te hebben zijn we allemaal weer naar huis gegaan, want je moet het natuurlijk niet overdoen met de pups.

Vandaag hebben we dus ook heel rustig aangedaan, zodat ze even kunnen bijkomen. We zijn alleen een uurtje met de pups naar mijn schoonouders geweest. Die hebben een hele grote tuin met verschillende ondergronden zoal gras, grind tegels, teakhout etc. Zo konden ze ook even wennen aan al die verschillende structuren onder hun pootjes.

De rest van de dag gewoon lekker thuis in de keuken, woonkamer en tuin gespeeld. Ze liggen nu lekker verstopt onder het bankstel te slapen, voor zolang als het duurt 🤣

Morgen gaan we naar kinderboerderij Daalhoeve met de pups, zij hebben heel veel verschillende dieren. Het is niet de standaard kinderboerderij met schaapjes, geitjes, pony’s etc. Maar ze hebben bijvoorbeeld ook kamelen, stokstaartjes, wallaby’s etc. Normaal mogen hier geen honden komen maar wij hebben speciale dispensatie gekregen om met de pups daar rond te lopen als onderdeel van de socialisatie. Dus laten meer hierover. Note to self: morgen niet vergeten foto’s en filmpjes te maken 😁