Emma is drachtig!

Emma is drachtig!

Gisteren was de grote dag, de dag van de echo.

We hadden om 11:15 uur een afspraak bij onze echoscopiste Monique. Mijn oudste dochter was met mij meegegaan omdat we Emma met zijn tweeën vast moesten houden aangezien de echo in rugligging gemaakt wordt.

Dit was alvast een goede ervaring voor mijn oudste dochter aangezien ze in September met de opleiding paraveterinair begint.

Toen we aankwamen waren we al gelijk aan de beurt. Met zijn vrouw tweeën hebben we Emma op de tafel in het kussen gelegd. Emma vond dit drie keer niks en probeerde weg te komen. Met wat geruststellingen kalmeerde Emma al snel.

Zodra Monique de transducer op de buik zette, riep ze al gelijk dat Emma drachtig was. Dat was goed nieuws. Nu was de vraag of de hartjes klopten en hoeveel pups er te zien waren.

Monique begon bij de rechter baarmoederhoorn en al snel kwam de eerste pup in beeld. Het hartje klopte mooi. Daarna volgde er nog drie.

Vier pups in de rechter baarmoederhoorn. Wij waren super tevreden. Nu werd het nog tijd om in de linker baarmoederhoorn te kijken. Monique ging geconcentreerd op en neer met de transductor en ik telde er nog drie.
Ik dacht nog: “Wauw dat zijn er veel!” om vervolgens van Monique te horen: “Ik tel negen pups.”
Ik was stomverbaasd. Ik had dit niet verwacht aangezien het eerste nestje van Emma uit twee pups bestond. Stomverbaasd maar superblij!

Wij kunnen al niet wachten met hun komst. Monique had ook het idee dat we gisteren op dag 29 zaten omdat ze al zag dat de ruggengraatjes zich aan het vormen waren. Dus nog +/- 34 dagen wachten op de komst van deze kleintjes.

Wij zijn hard bezig om de inschrijflijst van de wachtlijst compleet te maken en op deze site te zetten. Wij verwachten dit vanavond en op zijn laatst morgenvroeg te kunnen doen.

Ondertussen kunnen jullie hier beneden al genieten van de echo foto’s en filmpjes.

Echo Emma filmpje 1

Echo Emma filmpje 2

Echo Emma filmpje 3