Dag 2 tot 5

Dag 2 tot 5

Ik had natuurlijk beloofd op veel eerder te schrijven, maar het was even een beetje chaos hier.

Emma bleek eergisteren koorts te hebben en had ook hele dunne ontlasting. Ik heb gelijk onze dierenarts gebeld en deze had een koortsverlagend middel voorgeschreven. De dierenarts gaf aan dat dit wel zou helpen en ook nodig was omdat de koorts de melkgift zou stoppen. Het middel was helemaal veilig voor de pups. Ook had hij canicur pasta voorgeschreven voor de diarree (probiotica)  Mijn man is het gelijk vanuit zijn werk gaan halen.

Bij thuiskomst van mijn man, gelijk de medicatie toegediend. 3 uur later voelde Emma nog een warm aan. De thermometer gaf nog een hogere temperatuur aan. Ik heb gelijk nog een andere thermometer gebruikt omdat ik dacht dat die andere kapot was, omdat na mijn inziens de koorts verlaagd zou moeten zijn. Echter deze thermometer gaf precies hetzelfde aan.

Het was op dat moment 18:30 uur dus mijn eigen dierenarts was dicht, dus gelijk de dienstdoende dierenarts gebeld. Hele verhaal uitgelegd en ze vroeg ons om met Emma naar de praktijk te komen. Gelukkig was een vriendin van mij net bij ons. Zij is met mij meegegaan zodat mijn man de pups in het oog kon houden.

Bij de dierenarts aangekomen heeft ze Emma eerst gewogen. Ze woog 18 kilo. Ze is haar zwangerschapskilo’s al helemaal kwijt, want dit woog ze ook voor de dracht. Dat had ik ook wel gewild toen ik bevallen was 🤣.

De dierenarts heeft eerst weer haar buik, uitvloeiing en melkklieren onderzocht en dit was allemaal in orde. Ze vond dat mijn eigen dierenarts een te lage dosering had voorgeschreven en heeft haar nog een spuitje met het koortsverlagend middel gegeven. Ook gaf ze mij op voorhand een antibiotica kuur mee. Ze vermoedde dat Emma een darminfectie had. Als de temperatuur zou oplopen dan moest ik starten met de antibiotica en anders niet.

Toen we terug waren van de dierenarts was het ook weer tijd om de pups te wegen. Ze waren niet afgevallen, maar ze waren ook niet bijgekomen wat ze moesten bijkomen. De melkgift was inderdaad verminderd.

Rond 23:45 uur heb ik weer de temperatuur gemeten en deze was nog steeds niet gezakt. Na het temperaturen had Emma ook nog ontlasting en deze was dun en er zat bloed bij. Ik ben op dat moment gelijk met de antibiotica gestart. Dezelfde nacht is Emma nog 3 keer uit moeten gaan om zich te ontlasten, de ontlasting werd wel steeds een beetje vaster.

In de ochtend heb ik Emma weer de temperatuur genomen en de koorts was gebroken. Het was ook te zien dat ze zich beter voelde. De pups gewogen en de gewichten waren al wat beter. Het eten van de dag bestond vooral uit diarree remmend voedsel en bierpap om de melkgift op te peppen.

Ik zag Emma echt opbloeien. Bij het wegen s’avonds waren de gewichten van de pups ook super. Stuk voor stuk goed bijgekomen.

Ze doen het echt super en ik ben verliefd op ze allemaal!

Hopelijk hebben we nu alles achter de rug en kunnen we gaan genieten van onze prachtige pups❤️

Emma met haar pupsDe pups