Dag 6 tot 10

Dag 6 tot 10

De dagen zijn weer om gevlogen. Alles stond in het teken van Emma’s melkgift. Het blijft toch spannend of de moeder genoeg melk kan produceren voor zo veel pups. We hebben dus intensief gemonitord. De eerste 2 dagen kwamen ze wel bij maar niet het percentage dat ze bij moesten komen. Dit was het gevolg van Emma’s koorts die de melkproductie belemmerde.

Vanaf dag 3 was de koorts gebroken en begon het langzaam wat toe te nemen, maar nog niet op het niveau dat ik graag wilde zien. Ik heb toen een oud fokkerstrucje toegepast, namelijk bierpap

Bierpap is maak je door volle melk met een kaneel stokje aan de kook te brengen en deze een half uur zachtjes door te laten koken. Daarna doe je een flesje donker bier bij en laat dit even doorkoken zodat de alcohol eruit verdampt. Daarna binden met custard of maizena.

Emma vond dit heerlijk! De pups waren de dag erna goed bijgekomen en bleven genoeg bijkomen. Emma at hierna ook weer fervent haar puppybrokken en ik ondersteunde dit ook nog met geitenyoghurt. Geitenyogurth is een hele goede bron van calcium en dat hebben zogende teven echt veel nodig.

De pups moeten ook op dag 10 hun geboorte gewicht verdubbeld hebben. Op dag 8 waren ze hier allemaal al verdubbeld en ze blijven goed aankomen. Ik ben dus zeer tevreden. Je ziet nu ook dat ze steeds mobieler worden.

Nu is het wachten op de volgende mijlpaal. Het opengaan van de oogjes. Dit gebeurt normaal gezien tussen dag 10 en 15. Toch wilde mijn dierenarts dat ik hem op dag 12 zou bellen als de oogjes nog niet open waren. Dat vroeg hij bij ons eerste nest ook al, toen moesten we vanaf dag 12 ook iedere dag foto’s doorsturen van de oogjes. Wat dat betreft ben ik echt heel blij met onze dierenarts. Hij is echt heel erg begaan met zijn patiëntjes.

Dus nu wachten we op het moment suprême  van het openen van de oogjes. Zodra ze kunnen zien dan beginnen ze ook langzaam rond te banjeren en dat is zoooo leuk!

Op Instagram probeer ik iedere dag wel foto’s en/of filmpjes te plaatsen. Ik zal hierbeneden een link naar het laatste filmpje zetten.

Insta filmpje etenstijd